De ce să laminăm  / plastifiem documentele ?

De ce să laminăm / plastifiem documentele ?

Plastifierea este un proces prin care protejăm documentele cu un strat de plastic ce le conferă atăt o rezistență  ridicată in timp căt și un aspect profesional .

Serviciile de laminare se realizează cu ajutorul laminatoarelor in rolă sau in coală.

Laminarea se poate realiza pe o singură fata sau pe ambele fețe ale materialului și se poate face la cald sau la rece . Plastifierea la cald asigură o calitate superioară față de laminarea la rece datorită faptului că folia aderă mai bine la documentul suport . Procesul de laminare la cald este insă mai costisitor si durează mai mult timp .

 

Folia de laminare poate fi de diferite tipuri: folie de laminare mata, folie de laminare lucioasa, folie de laminare soft-touch, etc. Grosimea foliei de laminare folosita in procesul de laminare la rece pornește de la  de 18 microni iar folia de laminare la cald de la grosimi de 30 de microni.

 

Lățimea maximă a echipamentului nostru pentru materialului laminat este de 1050 mm . Pentru lungime nu există limitări .

 

Produsele ce se recomandă a fi laminate sunt : legitimații, documente expuse unor factori ce le degradează ( soare , umiditate , uz intensiv , etc ) , documente ce trebuie să aibă un aspect profesional    ( diplome , certificate , cărți vizită , etc. ), diverse acte personale .

 

Atenție ! NU SE LAMINEAZĂ EXEMPLARELE ORIGINALE ALE DOCUMENTELOR DEOARECE ÎȘI PIERD VALABILITATEA . Vă recomandăm să laminați copii ale acestora .

Primim multe solicitări de a reconstitui documentele plastifiate la starea lor inițială . Această procedură este costisitoare și NU SE  GARANTEAZĂ păstrarea integrității documentului inițial .

Plastifierea formatelor mai mic ca A2 inclusiv se face la cald pe ambele parti.

Preturile pentru comenzi minime (1 – 10 buc) sunt A5 – 2 lei , A4 – 4 lei , A3 – 7 lei , A2 – 12 lei.

Pentru formate mai mari decât A1 inclusiv uzual se practica laminarea la rece . Prețul unui metru liniar este de 30 lei pe o față .

Pentru laminare la cald prețutile sunt următoarele: A1 – 25 lei , A0 – 30 lei , A0+ – 40 lei – plastifiere pe o singură față . Pentru plastifierea față verso prețurile cresc cu 50 %.

Prețurile includ TVA .Termenul de execuție agreat este de 24 ore . Comanda minimă este de 30 lei .

Laminarea / plastifierea pe loc se poate tarifa suplimentar in funcție de încărcarea din momentul respectiv .

Ca regulă generală plastifierea la cald a formatelor mai mari de A1 inclusiv nu se realizează imediat .

Pentru cantități mari vă rugăm solicitați discount la prețurile afișate.

Începe conversația
1
Ai nevoie de ajutor ?
Scan the code
Salutare, hai pe Whatsapp sa discutăm mai multe. Avem și alte servicii și produse înafara de cele de pe site.
Enable Notifications OK No thanks